Kommentaarid (2)

Hääleta Tähtpere aia poolt!

Tartu kaasava eelarve rahvahääletusel saad hääletada Tartu Katoliku kooli Tähtpere Aia poolt, mis ettepanekute nimekirjas on idee nr. 20.

Tähtpere Aed on kõigile avatud mängukeskkond Tähtveres, katoliku kiriku kõrval Kassitoome lähedal. Tänane plats on liiga kinni kasvanud ja muutub vihmaga poriseks. Uus aed paneb liikuma nii tulevased professorid Katoliku koolist kui ka linlased nn professorite linnajaost ja kaugemaltki.

Aia pargiosas leiab rahuliku mõtisklemiskoha igaüks lapsest eakani. Koolirahvas ja pered leiavad aktiivset tegevust majaesisel väljakul.

Meie aed eristub. Siin saavad kokku liikumine, mänguline teadus ja linnaloodus. Aia aktiivseks osaks on avar mängu- ja palliplats, mida eraldab pargist pikk turnikas. Sellel saab nii ronida, kõõluda ja kiikuda, kui õppida füüsikareeglite (tasakaalu, inertsi, akustika) toimivust. Pargiosas kasvavad lisaks puudele kohalikud põõsad ja alusmetsataimed; loodud on hotellid putukatele, lindudele ja siilidele. Aia elu ja elanikke tutvustatakse selgitavate siltide ja spetsiaalse giidituuriga, mida saab igal ajal omapäi läbida. Õpetame aias linnaloodust märkama, kõneleme inimtegevuse mõjudest ja ärgitame külastajaid liikuma. Sellist aeda pole kusagil mujal.

Vaata lähemalt https://idee20.voog.com/et
https://www.facebook.com/tahtpereaed/

Hääletada saad 3.-9. oktoobril 2019 infosüsteemis Volis  https://www.volis.ee/gvolis/osale/index?kid=14833


Lisa kommentaar

Email again:
Kommentaarid (2)
vcOjDqVeR ixeBZhlGDbHwP · 4. november 2019
kjmSrwXVKFtUde hMLPcbmsF · 4. november 2019